grijze kleding saai

Grijs en saai

Het was saai en grijs!

 

Waarom draagt 80 % van de mensen voor 80% altijd grijs of blauw of zwart? 50 tinten grijs, blauw of beige? Super saai niet?

In het echte leven zijn we toch verschillend? Je hebt toch ook een eigen visie en mening en je eigen waarden? Waarom laat je die niet zien in de manier waarop je jezelf presenteert? Ben je zo saai als je eruit ziet,  ik denk het niet.

Terwijl je net met je uitstaling een unieke kans krijgt om jezelf duidelijk zichtbaar te maken. Met je persoonlijke stijl, je houding en lichaamstaal. Zodat je charisma en nieuwsgierigheid opwekt bij de andere aanwezigen. Het een joker die veel te weinig ingezet wordt.

Doe moeite om er heel goed uit te zien, en je zal je zoveel beter voelen, mensen voelen die fibe en energie. Glimlach alsjeblief. Een saaie uitstraling met een uitgestreken gezicht gaat je absoluut niet helpen om contacten te leggen.

Misschien ben je er niet van bewust hoe je dat dit een tool is die je voor jezelf kan gebruiken.

Gisteren was ik op een netwerk evenement, eerlijk 80% was grijs. Oke, je kan grijs dragen op een modieuse manier, maar echt de meesten waren grijs en saai. Sorry dat ik het zo neerpen, maar echt, oersaai.

Toen ik binnenkwam sprong er direct een jonge dame uit. Ze droeg een mooie rode jurk, helemaal passend bij haar. Ik sprak haar aan en complimenteerde haar met haar outfit.

Ze vertelde dat ze soms commentaar krijgt op het rode jurkje. Met name dat het te agressief zou zijn.

Hallo? Ik denk het niet. Iemand die zelf onzeker is zal eerder zo’n opmerking maken.  Ze wordt opgemerkt en gezien, en het getuigt van lef en zelfvertrouwen. Ze was ook heel spontaan en sprankelend in de omgang.

Op zulke netwerkevents zijn er altijd heel veel coaches die andere mensen begeleiden naar meer energie, enthousiasme, levensvreugde of wat dan ook.  Helaas stralen ze dat zelf heel zelden uit.  Als ik een coach zou nemen, dan moet ik energie en passie en enthousiasme zien, gecombineerd met een outfit die past en gecombineerd met energieke kleuren of pastelkleuren. Laat zien dat je uniek bent, ook in je kleding.

Hoe dan ook, verzint er je kiest. Wat is het doel van je dag, wat wil je bereiken, wie ga je ontmoeten,  is het een eerste ontmoeting enz. Laat dat je kledingkeuze bepalen.

Een andere vrouw vertelde me tijdens ons gesprek, dat ze vroeger veel kleedjes droeg.

Ze wil het nu echt comfortabel houden. Toen ik even doorvroeg kwam volgens mij de echte reden naar boven. Ze is 15 kg verzwaard, en ze heeft het nu moeilijk om keuzes te maken. Ze is het noorden een beetje kwijt en weet niet echt wat bij haar past.

Onlangs was ze gaan shoppen en heeft ze zich laten overtuigen door een verkoopster. Toen ze thuiskwam zij haar man, sorry schat, maar dat ben jij toch niet? Komaan zeg.

Ja, mevrouw was helemaal ontdaan en ongelukkig.  Ik vroeg haar, heb je die kleding nog gedragen?

Ze zei nee, het staat op internet te koop.

Mijn vraag was, wil je zo doorgaan? Ze antwoordde, nee, misschien moet ik toch hulp inroepen.

Ik heb haar een gratis sessie aangeboden om te zien hoe ik haar kan helpen. Of ze erop ingaat is haar keuze.

Misschien herken je jezelf in dit verhaal, en zit je al heel lang met frustraties, over je uiterlijk, onzekerheid, kleding enz.

Dit straal je onbewust uit. Hoe jij denkt over jezelf is wat je laat zien aan de buitenwereld.

Als je behoefte hebt aan hulp, dan kan je altijd een gesprek van 20 minuten met me aanvragen. Dit kan je doen via may@personalacsent.be . Met de reden waarom je dit gesprek wil.

Om jullie ter hulp te komen, heb ik een super waardevolle training ontwikkeld. Je kan er hier meer lezen en inschrijven.

Het is mijn missie en passie om vrouwen  die meer uit het leven willen halen te helpen aantrekkingskracht te onwikkelen, zelfzekerder te zijn en zich waardevol te voelen. En dit te laten zien in hun persoonlijke uitstraling en garderobe!

Liefs,

May

 

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>