iStock_000004407788Large

Kleur en stijl: de fundamenten van uw imago

Als ik elke keer een euro zou krijgen wanneer een vrouwelijke ondernemer mij vertelt dat mensen een fout beeld van haar hebben, dan zou ik voor het einde van dit jaar miljonair zijn. Vrouwen zijn zich nog te weinig bewust van de impact die kleur en stijl op hun imago hebben.

 

Uw imago, uw visitekaartje

Uw imago bepaalt of u een professionele en aantrekkelijke uitstraling hebt en een sterke eerste indruk maakt. Een stelling die bevestigd werd door de vrouwelijke ondernemers die deelnamen aan de drie avondsessies van de opleiding uw imago, uw visitekaartje. De rode draad doorheen deze interactieve trainingsreeks, die ik vorige week afrondde? Vrouwen begrijpen vaak de concepten kleur en stijl niet of ze beseffen onvoldoende dat met hun kleding invloed hebben op hoe ze zich voelen…en dus ook op wat ze uitstralen.

 

Kom uit uw comfortzone

Het geheim om een imago te creëren waarbij u zich goed voelt en dat past bij u en uw zaak? Afscheid nemen van uw vertrouwde patronen! Uit uw comfortzone komen en nieuwe paden bewandelen. Een recept dat ik zelf al jaren met succes toepas. Zodra u beseft welke kleuren en stijlen bij u passen, krijgt uw zelfvertrouwen een boost en gaat u meer ontspannen met uw klanten om. De sleutel tot succes? Het antwoord op deze drie vragen:

  1. Wat is uw imago en hoe kunt u uw imago op een positieve manier inzetten om uw zaak te doen groeien?
  2. Wat is de kracht van kleur en hoe kan kleur uw zelfbeeld versterken en u meer uitstraling geven, zodat uw omgeving u anders gaan bekijken?
  3. Welke kledingstijl past bij u en hoe kan een kritische garderobecheck bijdragen tot minder frustratie en meer helderheid in uw hoofd?

In elke sessie van de trainingsreeks focusten we ons op één specifieke vraag. Zo kwamen de deelneemsters stap voor stap tot leerrijke inzichten en verrassende ontdekkingen.

 

Hieronder leest u over de aha-erlebnis van Nancy Verbeke, professioneel fotografe en deelneemster aan de opleiding. Ik hoop dat haar ervaring een bron van inspiratie voor u mag zijn en dat de juiste kleur en stijl binnenkort ook de fundamenten van uw imago vormen.

 

Stralende groeten,

May

 

De opleiding Uw imago, uw visitekaartje, was heel verrijkend. Voor de eerste keer ooit heb ik het gevoel dat ik kleur en stijl begrijp. De beginsituatie was zo herkenbaar voor mij dat ik een soort van aha-erlebnis had. Ik besef nu veel beter het effect van kleur en stijl op mijn uitstraling. Ik heb na de opleiding mijn kleerkast opgeruimd en twee derde van mijn kleren weggegooid. Toen ik daarna mijn garderobe bekeek, zag ik een mooi palet van kleuren die allemaal met elkaar te combineren waren. Mijn keuzemogelijkheden zijn nu beperkter, maar ik heb veel minder frustratie. Want elke keuze die ik maak is oké. Daardoor voel ik mij zekerder en gelukkiger over wie ik ben. Maar ik wil nog meer weten. In mijn beroep is het een absolute meerwaarde dat ik mijn klanten goed advies kan geven over kleur en stijl tijdens een fotosessie. Ik ga me dus zeker nog meer in die materie verdiepen.

(Nancy Verbeke, deelneemster aan de opleiding Uw imago, uw visitekaartje)

 

Binnekort organiseer ik opnieuw drie avondsessies rond imago, kleur en stijl. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf dan zeker in voor de nieuwsbrief van Personal ACS’ents.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>