sand-1229591_1920

Long time no see

 

Ik weet het, het is al een hele tijd geleden dat ik iets van me heb laten horen. Intussen is er weer heel wat gebeurd in mijn leven, en in het jouwe waarschijnlijk ook. Ik zou daarom graag even met je enkele dingen willen delen. Gewoon om je te inspireren of inzichten te geven, en ook om je te vertellen over hoe mijn leven evolueert.

Ons leven is constant in verandering, het  is een never ending story. De leuke dingen zijn ‘ok’, ‘yeah’ of ‘super’, maar de mindere zijn dat niet, toch? Vaak zit er een les achter die mindere dingen. Waarom? Omdat je leven een aaneenschakeling is van gebeurtenissen met daarbij horende ups en downs.

Ik heb mijn lesjes ook mogen leren!

Ik heb lange tijd de minder leuke of goede dingen niet willen zien en sloot me ervoor af. Vanuit angst, of omdat ik in het verleden al gekwetst werd door een vergelijkbare ervaring. En ja hoor, soms heb ik die neiging nog steeds. Ik heb echter geleerd dat het niet helpt om je af te sluiten. Integendeel; het maakt alles alleen maar erger!

Al jaren (en nu nog steeds) lees ik spirituele boeken en volg ik mensen on- en offline. De echte omwenteling is gekomen zodra ik besefte dat enkel ik verantwoordelijk ben voor wat er in mijn leven gebeurt. En wow, die gedachte kwam echt stevig aan! Het is toch wel gemakkelijk om de schuld op een ander of ‘de omstandigheden’ af te schuiven. Maar leg je de oorzaak buiten jezelf, dan verandert er niets.

Die verantwoordelijkheid aanvaarden is niet makkelijk, misschien ook niet voor jou. Maar als je het toch durft, creëer je ruimte voor een volledig nieuw transformatieproces dat van jou een nieuwe ‘ik’ maakt.

Kijk naar wat er gaande is en durf er mee aan de slag gaan

Durf je angsten, je verdriet of pijn te voelen. Zie ze onder ogen en laat ze dan vrij. Het is een contrast dat er altijd zal zijn in ons leven. Het is zoals dag en nacht, water en vuur. Waar het om draait is dat je niet toelaat dat dit contrast of de complexiteit die je soms ervaart, je gedachten gaat beheersen. Hoe doe je dat? Wel, er zijn een aantal tools om dit stelselmatig aan te pakken en op te lossen.

  • Eén van de belangrijkste tools is om je altijd, of toch zoveel mogelijk, goed te voelen. Jezelf ‘dik’ maken of slecht voelen over een situatie gaat niets veranderen, integendeel zelfs. Wees je bewust van je gedachten, en vraag je af of ze je helpen of niet.
  • En andere, hele belangrijke tool is zelfliefde. Onvoorwaardelijke zelfliefde. Gemakkelijk? Nee, niet echt. Maar je leert het, met vallen en opstaan, net zoals leren fietsen. Hiervoor moet je een grondige innerlijke schoonmaak houden. Maar als je het doet ga je helemaal anders in het leven staan en komen er mooie dingen op je weg.

In deze context wil ik je het volgende vertellen:

Ik ben reeds acht jaar gescheiden. Een drietal jaar geleden had ik het gevoel wel klaar te zijn voor een nieuwe relatie. Er kwam ook een nieuwe relatie, maar helaas niet eentje waar ik happy van werd. Dus na een tijdje was het einde verhaal, en met het einde van de relatie kwam er ook een einde aan mijn zin en drive.

Twee jaar later, op mijn verjaardag in augustus 2017, heb ik me weer open gesteld voor een nieuwe relatie. De details ga ik hier nu niet uit de doeken doen, misschien later …

Begin januari 2018 ontmoette ik een man.

Er was meteen een klik, meteen aantrekkingskracht langs beide kanten. Toen we elkaar voor de eerste keer zagen hebben we acht uur lang al pratend samen doorgebracht. Het was fantastisch! ‘So what’, zul je nu misschien wel denken, ‘goed voor jou’. Maar het verschil met mijn vorige relatie was dat ik al langer precies wist wat ik wilde in een relatie: Wat voor man, met welk karakter, welke soort humor, dat hij belezen moet zijn, een man van de wereld, aantrekkelijk en charismatisch. Ik had het opgeschreven, en daarna losgelaten.

Maar … ik kan je verklappen dat dit voor negentig procent klopt bij deze man. De clou van het verhaal? Als je weet wat je wil en waarom je het wil, je het vraagt en loslaat en toelaat, dan gebeurt het gewoon. En nog zo’n belangrijk punt: Ik was er klaar voor, want ik was gelukkig met enkel mezelf. Ik had geen relatie nodig om gelukkig te zijn.

Ik heb intussen al veel geleerd van zijn levensvisie, hoe hij het leven ziet als een avontuur en hoe speels hij in het leven staat. Het is voor mij verrijkend, het stimuleert mij en inspireert mij. Hoe vaker ik hem zie, hoe meer mijn verbazing groeit over zijn leven, werk, reizen en de match die er is. Het is een sterke connectie en relatie waar ruimte is voor andere dingen, zonder claimen of eisen. De passie voor zijn werk, het ongelofelijke gevoel dat hij krijgt als hij ziet dat zijn klant gelukkig is; dat is waar hij het voor doet. En aan de andere kant vind ik het prachtig dat ik kan zijn wie ik echt ben zonder franjes, toeters of bellen.

Er is zo’n aantrekkingskracht die van mij naar hem uitstraalt, puur om wie ik ben en mijn hele zijn.

En weet je waarom dat zo is?

Omdat ik mezelf geaccepteerd heb zoals ik ben, met mijn leuke en minder leuke kantjes. Ik zei hem, ‘what you see is what you get’. En dat voelt vrij, goed en ontspannen. Ik hoef niet steeds opgemaakt rond te lopen, met hoge hakken of met een perfecte outfit, hoewel hij dat wel heel sexy vindt.  Trouwens, dat doe je in eerste instantie voor jezelf, en niet enkel om een ander te behagen.

Ik voel me aantrekkelijk en vrouwelijk bij hem net omdat ik kan zijn wie ik ben. Het enige dat voor hem telt is dat ik me goed voel, en dat is wederzijds. Ik ben dolgelukkig met mezelf, en hij is een mooie bonus.

Dit is mij overkomen.

Dus als je echt iets wil, vraag het, laat het los en sta het toe in je leven. En als je eraan denkt terwijl het er nog niet is, voel dan de gevoelens of energie alsof het er wel al is. Wat zou je doen? Wie zou je als eerste bellen? Enzovoort.

Ik heb gekregen wat ik verlangde. Ik vond het ongelofelijk en was helemaal ondersteboven. Ik heb ervan genoten, tot op de dag van vandaag.

Een tweede ervaring is mijn  trip naar Parijs afgelopen mei. Ik volgde er een tweedaagse coaching van één van mijn rolmodellen en coaches. Het was wat je noemt een unieke kans; er waren ongeveer vijftig vrouwen aanwezig van vijftien verschillende nationaliteiten. Ik was er getuige van heel veel ontroering, kwetsbaarheid en transformaties. Maar daarover vertel ik later meer.

Parijs was voor mij een bevestiging van wat mijn passie is. Hoe langer, hoe duidelijker het voor mij wordt. Ik wil ambitieuze vrouwen helpen hun zelfbeeld op te krikken, hun frustraties en angsten achter zich te laten en hun persoonlijke weg te vinden en te bewandelen.

Daarnaast wil hen ondersteunen in zichzelf op de eerste plaats durven te zetten en hun echte innerlijke grootsheid en schoonheid te ‘ont’-dekken. Ik wil ze laten blaken van zelfvertrouwen en ze helpen ontdekken wat ze vanuit hun hart willen doen. Puur omdat ik vind dat het hun geboorterecht is.

Mijn rolmodel zegt hierover: ‘Your passion is not random, it’s your calling’. Ik wil ze leren zichzelf te durven laten zien met een persoonlijke uitstraling die bij hun past, en hun passie en missie letterlijk en figuurlijk te ‘dragen’ en te delen met de wereld.

Verder wil ik hen tonen hoe je met liefde en mededogen naar jezelf kan kijken, hoe je je vrouwelijke krachten kan ontdekken en gebruiken om de wereld mooier te maken. Dat kan je namelijk volgens mij alleen door je hart en je intuïtie te volgen, zonder angsten.

Ik wil dat jij jezelf aantrekkelijk en de moeite waard vindt, gezien wordt door anderen en je onderscheidt van anderen.

Dat je de wet van aantrekkingskracht in praktijk brengt, waardoor je makkelijker aantrekt wat je wil, zonder te moeten trekken of sleuren.

Ik geloof dat iedere vrouw het recht heeft om meer vrouw te zijn en meer te handelen vanuit zachtheid. En dat zowel op zakelijk als op privégebied. We moeten minder mannelijk denken in ons ondernemen en leven en meer verbinding maken met onze ‘innerlijke vrouw’.

De Dalai Lama zei: ‘we hebben de Westerse vrouwen nodig om de wereld te veranderen’. Ik ben daar écht van  overtuigd. Er moet meer vrouwelijkheid, meer zachtheid, meer ‘Ying’ om ons heen komen om onze wereld terug in balans te brengen.

En dát is mijn missie.

Als je worstelt met bepaalde situaties, je zelfbeeld of je uitstraling, dan ben ik er om je te helpen. Misschien herken je deze beschrijving wel, en zit je hier al langer in vast. Tijdens een gratis sparring gesprek van 45 minuten wil ik met jou hier dieper op in gaan, en zien wat ik voor je kan doen.

Je bent het zo waard om jouw droomleven te leiden en de prachtige vrouw te laten zie die je bent.

Aarzel niet en mail me may@personalacsent.be  om een gesprek aan te vragen, liefdevol en zonder enige verplichting van beide kanten.

Veel liefs,

May

Oxoxo

 

1 antwoord

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>