dame-in-pashok.jpg

Ik ben een olifant

Ik ben een olifant!

 

Linda (fictieve naam) startte haar imagotraject omdat haar stijl niet meer klopte. Ze is onderneemster, vooraan in de veertig, en wist niet hoe zij zich nu moest of kon kleden. Een terechte zorg want in haar leidinggevende functie mag haar persoonlijke uitstraling wel goed zitten.

Tevens had ze een relatiebreuk achter de rug, die vrij pijnlijk was, wat ervoor zorgde dat ze nog meer onzeker was over haar uiterlijk en aantrekkelijkheid.

Tijdens de eerste dag van haar traject al toonde ik haar wat haar flatteert en wat haar krachtig, vrouwelijk, professioneel en toch dat tikkeltje sexy maakt.

Ik geniet ervan wanneer ik klanten help om weer positief naar zichzelf te kijken. Linda was zo overweldigd door de kracht van kleur! De juiste kleuren maakten haar gezicht jonger en de blik in haar ogen warmer en toegankelijker. Ze merkte dat haar huidtint energiek en fris werd, haar gezichtscontouren duidelijk afgelijnd werden en dat haar lijntjes vervaagden. Eén van haar reacties was: “nu zie ik waarom mensen mij soms streng vinden.” Het had onder andere te maken met de foute kleuren aan haar gezicht.

Bij het imagotraject hoort een garderobecheck. Eens bij haar thuis, namen we samen haar garderobe onder de loep. Wat zag ik meteen? Steeds dezelfde soort shirts en bloesjes, zonder model en veel te lang, steevast gecombineerd met skinny broeken. Tijdens het passen zei ze: “mijn zus zegt altijd dat ik een olifant lijk in die kleren.” Waarop Linda antwoordde: “Maar ik ben ook een olifant!”

Zo voelde zij zich dus.

Hoewel Linda erg slank is, kleedde ze zich op een manier die haar veel dikker deed lijken dan dat ze in werkelijkheid was. De reden? Ze wilde zich verbergen. Daarom kocht ze kledingstukken die heel los rond haar lichaam hingen, zonder enige pasvorm. In combinatie met de smalle broeken maakten die kledingstukken haar bovenlichaam erg zwaar ten opzichte van haar slanke benen. Vandaar het olifantensyndroom.

Kleedjes had ze nauwelijks, enkel vakantiekleedjes. Wat nog opviel was dat haar garderobe veel te casual was voor haar werk. Haar kledij was niet meer in harmonie met wie Linda nu is. Ze kon net zo goed een werknemer in haar eigen bedrijf zijn.

We zochten samen een combinatie uit die ze de volgende dag zou dragen voor een belangrijke meeting. Ze merkte meteen het verschil, ze leek volwassener, geloofwaardig en krachtig. Toen ik haar nadien contacteerde, reageerde ze heel enthousiast. De outfit had veel zelfvertrouwen gegeven waardoor de meeting een succes werd.

Niet enkel kleur maar ook kledingsnit is belangrijk en draagt bij tot het imago. Linda kreeg duidelijkheid over welke snit haar echt flatteert en welke kledingstijl bij haar past. Ik toonde haar dat ze haar lichaam mag laten zien en hoe ze dat op een aantrekkelijke manier kan doen.

De volgende stap is de personal shopping, waar we de theorie in praktijk zullen omzetten. Linda zal ontdekken dat er veel meer mogelijkheden zijn voor haar en dat het oké is om oude overtuigingen en patronen los te laten!

Herken jij jezelf in Linda’s verhaal? Of heb je andere frustraties? Maak dan gebruik van gratis één uur advies waarbij ik jou alvast wat tips meegeef. Maak dan nu een afspraak.

Op jouw imago!

May

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>