????????????

Een professionele uitstraling, ook tijdens de zomer

Het mooie weer en de warme temperaturen van de afgelopen dagen laten er geen twijfel over bestaan: de zomer is in het land. Die heerlijke tijd van open schoenen, luchtige bloesjes en kortjes rokjes en jurken is weer aangebroken. En daar is niets mis mee… op voorwaarde dat u ze bewaart voor uw vrije tijd.

Want een ondernemer bent u het hele jaar door, dus ook in de zomer. En omdat uw dresscode essentieel is voor zakelijke uitstraling en imago, blijft u ook in juli en augustus beter trouw aan uw professionele outfits. Want u wilt uw klanten overtuigen om een langetermijnrelatie met u aan te gaan op basis van uw expertise en dienstverlening, en niet omwille van uw diepe décolleté of blote benen. Toch? Zakendoen vergt discipline, ook al lopen de temperaturen aardig op. Een echte zakenvrouw is dan ook in alle omstandigheden bewust bezig met haar uitstraling.

Fashion do’s-and-don’ts

 1. Bloesje of jurken met diepe décolletés zijn not done. Ze laten uw gesprekspartner msschien tot ‘inzichten’ komen, maar dragen niet bij tot uw imago. Vermijden dus.
 2. Kies voor truitjes met mouwen en laat topjes in uw kast hangen. Tijdens de zomer transpireert u vaak. Als uw oksels onbedekt zijn, is de kans groter dat u een zweetgeurtje verspreidt.
 3. Te korte rokjes of jurken draagt u beter niet. U loopt het risico dat u te veel van uw interne keuken prijsgeeft wanneer u gaat zitten of zich moet bukken. Bovendien komen heel korte rokjes in een professionele context vaak ordinair en niet geloofwaardig over.
 4. Ga voor panty’s, ook bij warme temperaturen. Er bestaan heel dunne panty’s die aangenaam zijn om te dragen en uw outfit een stijlvolle toets geven.
 5. Open schoenen kunnen, op voorwaarde dat ze elegant zijn en u uw voeten hebt verzorgd.
 6. Draag geen kanten beha’s onder dunne stoffen maar kies voor een gawatteerd exemplaar. Zo voorkomt u dat uw borsten of tepels door uw jurk of blouse zichtbaar zijn.
 7. Bent u iets zwaarder? Draag dan een corrigerende body met weinig naden of kant. Een lingerie-experte kan u professioneel advies geven naar pasvorm om vetrolletjes en buikjes te camoufleren. Zo voelt u zicht comfortabeler in uw outfit.
 8. Deodorant in uw handtas is een must. Dan bent u er zeker van dat u altijd fris ruikt.

Geniet van uw stijlvolle zomer!

Vriendelijke groeten,

May

1 antwoord
 1. Martine
  Martine says:

  Extra tip:
  Vooraleer je bij een klant binnenstapt stop je best je zonnebril in je handtas (of laat hem in de wagen). Zo creeer je niet het idee dat je rechtstreeks van een terrasje komt…

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>