executive-516331_640

Wat je niet zegt, maar men toch ziet.

Wat je zegt, wanneer je zwijgt.

 

Wat zeg je wanneer je zwijgt? Stond je daar al eerder bij stil?

Jouw totale presentatie zegt meer dan woorden. Daardoor worden mensen in eerste instantie getriggerd. Het geeft hen een bepaald gevoel bij jou.

We noemen dit uitstraling.

Toen ik aan het woord uitstraling dacht, kreeg ik plots een Mariabeeld voor ogen. Je weet wel, zo eentje met witte stralen. (Laat me duidelijk zijn: het was geen visioen J. Maar die specifieke beeldjes geven Maria wel altijd een bepaalde uitstraling. In het Christelijk geloof staat dit beeldje voor liefde en steun. Sommige mensen putten er kracht uit, voor anderen biedt het troost. Maar ik ga natuurlijk geen geloof verkondigen ;)

 

Wat is uitstraling?

Het is een combinatie van je uiterlijk, je houding, kleding, kapsel, accessoires, … alles wat zichtbaar is.

Uitstraling is iets dat je altijd hebt: positief of minder positief. Maar je bent nooit zonder. Het bepaalt mee jouw imago: het beeld dat een ander van jou heeft. Dat kan erg verschillen met het beeld dat je van jezelf hebt.

Stel je voor. Je ontmoet een kennis die 1 miljoen euro won. Gegarandeerd dat die euforisch en blij is! Het straalt ervan af, het enthousiasme. Inderdaad, het van je laten afstralen.

 

Je uitstraling is niet alleen je uiterlijk, maar ook je innerlijke gesteldheid.

Jouw manier van leven heeft ook een invloed op je uitstraling. Je kan al eens een baaldag hebben waardoor je niet uitstraalt wie je echt bent. Je zal er dan misschien ook niet veel moeite voor doen. De volgende dag is het voorbij en sta je er terug!

Alleen, teveel in een innerlijke ongelukkige staat leven heeft invloed op hoe je je kleedt, je stemgebruik, je mimiek en je houding. En op je zelfbeeld.

Je kent vast iemand die altijd boos lijkt en mompelt of roept. Wat gevoel roept dat bij je op? Waarschijnlijk breng je met die persoon niet teveel tijd door als het niet moet. Zo wekt jouw uitstraling ook een bepaald gevoel op bij de ander. Dit heeft niets te maken met goed of slecht te zijn als mens, maar hoe de ander je op dat moment ziet.

Jouw onzekerheid, angst of stress wordt opgepikt, of je het wil of niet. Vraag jezelf eens af of je uitstraling een gunstig effect heeft op je zakelijke contacten. Lopen je contacten vlot, krijg je vlot klanten?

Uitstraling in je werkruimte.

Nog een ander aspect van je uitstraling is je werkruimte. Dit roept ook een gevoel op en dat gevoel kan bij de ander een belangrijke factor zijn om al dan niet met jou samen te werken. Besef dat je hier uiteraard zelf heel veel aan kan doen. Jij bepaalt hoever je hierin wil gaan.

 

Kijk nu zelf eens eerlijk en kritisch naar je uitstraling. Bevalt het wat je ziet, of kan het beter?
Bedenk of jij enthousiast zou zijn, mocht jij die ander zijn die naar jou kijkt.

Op jouw succes,

May

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>